The Loft

The Loft represents the sensitive restoration and refurbishment of the formerly known Seagull House. The goal of this project was to breathe new life into the neglected building, ensuring it can be fully utilized while providing significant benefits to St Aubin village in terms of amenity, historic fabric, and visual appearance.

The proposed scheme carefully restores the existing structure, returning the interiors to their original state. To the south of the project, the ‘sail loft’ has been transformed into a habitable area, emphasizing the double-height space, exposed rafters, and detailed wall and roof elements. This transformation brings more light into the space and enhances ventilation, ensuring a revitalized and functional building.

A key objective was to reconfigure the existing commercial ground floor unit and the single dwelling above. This approach not only transforms the premises functionally and aesthetically but also introduces a sustainable long-term strategy for the property’s future, securing its historical importance in the fabric of St Aubin.