Camelot

Camelot, located on Mont Arthur, is a new dwelling and annexe built atop a granite outcrop steeply sloping from North to South, with the building sat high within the tree canopy in the hill overlooking St Aubin.

A home formed over three floors, the building is characterised by its variety of intermediary terraces, steps and covered balconies that stitch into the existing southern pathways, gardens and understory planting.  Ever-changing short and long views of neighbouring rooftops, landscapes and seascapes are enjoyed from the site.

To the East of the site, the building incorporates larger glazed openings and external terraces, enjoying longer-framed views over the existing mature tree canopy to St Aubin’s Fort and Elizabeth Castle.  To the South and West, the design adapts to provide close framed views of the trees and landscaped escarpment opposite.  The western setting sun is enjoyed by more relaxed internal spaces with a large external terrace linking the house to its ancillary structures (garage and guest annexe). From the North, the building is viewed as a single storey entity alongside the frequently trafficked access road used by neighbouring properties.  This elevation is rich in its variety of materials and boundary treatments to provide interest and distinction to the road edge.